Блог

Какво лекуват минералните води в различните части на България?

България е известна със своите минерални извори, чиито води помагат за лечението на много различни болести. Според различните болежки зависи дали човек ще трябва да се къпе във водата или да я пие, но за да бъдат оптимални резултатите от лечението, трябва да се знае къде минералната вода какво лекува.  Минералните извори в България са много и съставът на водата в тях може да спомогне за намаляване на излишните килограми или за по-бързото за..

Дата: 25 Jun 2018 14:01
Прочитания: 12557

Как да изберем изгодни оферти за почивка?

Оферти за почивка   Всеки човек понякога има нуждата да се освободи от напрежението на ежедневието и от скучните задължения и просто да отиде на почивка. По този начин презареждаме с енергия и настроение, натрупваме нови преживявания и знания, променяме настройката си към заобикалящата ни среда. Разбира се, понякога отиването на ваканция или екскурзия може да е малко над бюджета ни. Но може би има решение. И това решение са разнообразн..

Дата: 09 Mar 2018 14:24
Прочитания: 6759

Топ десет плажни дестинации в Турция

Топ десет плажни дестинации в Турция   В Турция могат да се намерят множество отлични места, които са подходящи за почивка на плажа. Част от тях са насочени към семействата, други са идеални за хората, които искат да си починат, а се намират и такива, перфектни за любителите на по-активните ваканции.   Полуостров Бодрум От доста време елитът на Турция обожава каменистия и красив полуостров Бодрум. Той е обсипан с маслинов..

Дата: 09 Mar 2018 14:07
Прочитания: 5229

Защо да изберете сайта Хотели България за вашата почивка?

Хотели в България Нашата прелестна страна България осигурява премного блага, от които всички ние можем да се възползваме, не само, за да си прекараме чудесна почивка, но и за да се забавляваме, да се лекуваме или просто да се отпуснем. Естествено, първо трябва да си изберете едно местенце, което искате да посетите - било то море или планина, или някой балнео курорт. След това, втората непосредствена задача е да прегледате офертите за хотели, т..

Дата: 21 Aug 2017 12:46
Прочитания: 6100

Пампорово - перлата на Родопите!

Пампорово   Курортен комплекс Пампорово се намира на 1650м надморска височина в Родопите. Над него се извисява връх Снежанка. Зимата тук е мека, а в курорта има най-много слънчеви дни сред българските планински курорти. Предимно се практикуват ски спортове, като туристическият сезон е от декември до април. Но и през летните месеци има туристи, понеже природата е изключително красива. Има ски писти и за начинаещи, и за средно напре..

Дата: 14 Aug 2017 18:12
Прочитания: 5452

Почивка на планина, а не на море - защо?

Въпреки че повечето хора предпочитат да почиват на море, не са малко и почитателите на почивките в планината. Най-добре е когато почивките на двете места се редуват, така освен, че се разнообразяваме, заменяме събирането на витамин Д и бронзовия загар с чистия планински въздух и природа. Истината е, че планината не е само за посещения през зимата. Лятото на планина е не по-малко вълнуващо, интересно и красиво. Всъщност една малка подробнос..

Дата: 26 Jul 2017 17:26
Прочитания: 6513

Как най-лесно да изберем хотел за почивка, и то с отстъпка?

В днешно време е наистина трудно да се намери и избере качествен и удобен хотел. Това не е, защото няма такива, а понеже те са прекалено много. Сърфирайки в интернет, ще попаднете на хиляди оферти и предложения. За да успеете да прекарате превъзходна почивка, то трябва да отсеете предложенията и да намерите най-качествените хотели. На помощ в тази трудна задача идва сайтът Топофертите. Зад него стоят страхотни професионалисти и специалисти..

Дата: 19 Jul 2017 16:31
Прочитания: 6415

Защо да изберете оферта от TopOfertite.com?

Най-добрите оферти за хотели, ваканции, екскурзии, почивки и услуги с невероятни отстъпки, които могат да бъдат открити из интернет - те са събрани на едно място в сайта Топофертите. Ако имате съмнения или сте предубедени към подобни сайтове, фактът, че именно този сайт бе избран на третото издание на Lifestyle Awards за Най-предпочитан онлайн сайт на 2017 година. Затова, бъдете сигурни, че си струва да разгледате офертите, които са подбрани с..

Дата: 14 Jul 2017 12:10
Прочитания: 6654

Хотелите в село Огняново

Хотели в село Огняново   В село Огняново, област Благоевград има не малко възможности за настаняване. В тази статия ще ви покажем едни от най-добрите и най-популярните.   С най-добри отзиви от туристите е комплексът Waterside Houses. Той предлага сауна, хидромасажна вана, безплатен Wi-Fi, безплатен частен паркинг, стаи с телевизор с плосък екран, кабелна, CD плеър и собствена баня – безплатни тоалетни принадлежн..

Дата: 06 Jun 2017 16:10
Прочитания: 8646

Село Огняново и неговите минерални извори

Село Огняново   В Югозападна България, почти на гръцката граница, ще откриете село Огняново, разположено на 12км от град Гоце Делчев. Жителите му се наслаждават на гледката на цели четири планини – Пирин, Родопи, Стъргач и Славянка. 200км го отделят от столицата София, а 40км – от Банско. Селцето е известно с балнеоложката си дейност. 540м е надморската му височина, а климатът е изключително благоприятен. На територият..

Дата: 23 May 2017 14:40
Прочитания: 15321

Защо Селския туризъм у нас се развива толкова бързо

С всяка изминала година селският туризъм в България става все по-популярен и се доразвива. Истината е, че в родината ни има купища възможности за подобен тип туризъм, заради самата специфика на държавата. В множество български села може да се види ренесансът под една или друга форма, а обстановката е неописуема – човек трябва сам да отиде и да види, защото колкото и да се чете, просто няма как да се опише нещо подобно.    ..

Дата: 18 Apr 2017 11:05
Прочитания: 6731

Минералната вода в България – къде какво лекува?

Минералната вода в България – къде какво лекува? Ако все още не сте запознати, България има множество минерални извори разпръснати из всички точки на страната. Минералната вода е един натурален лек против много болести, в зависимост от това дали тя се приема в организма като напитка или се използва за освежаваща баня. Като всяко лекарство, минералната вода също има своите различия и е добре да знаете къде какво лекува. Лечебните ..

Дата: 09 Apr 2017 11:16
Прочитания: 32670

Защо наричат Велинград българската СПА столица?

Велинград е основан през 1948 година, когато с решение на местната власт се обединяват три села – Каменица, Чепино и Лъжене. Разположен в северозападната част на Родопите на височина от 750 метра в красивата долина на Чепинската река, градът има над 26 хиляди жители. Заради стратегическото местоположение, градът е с много благоприятен климат – зимата е мека и топла, а лятото прохладно. Велинград е известен с осемдесетте си леко..

Дата: 05 Apr 2017 14:55
Прочитания: 9830

Какво направиха родните морски хотелиери, за да привлекат отново българските туристи

Българското Черноморие е предпочитано място за почивка основно от чуждестранни туристи, но и някои българи все още залагат на него. За съжаление обаче, повечето сънародници предпочитат да ходят на море в Гърция заради сходните цени, по-високото качество на настаняване, обслужване и изобщо на всичко, което получават срещу парите си. За първа година обаче родните морски хотели не се дадоха без битка и повечето хотелиери решиха да предложат ..

Дата: 29 Mar 2017 10:01
Прочитания: 7755

Защо предпочитаме да ходим на море в Гърция?

Почивка в Гърция Гърция е сред най-посещаваните дестинации от туристи от цял свят, включително и българи. Интересното е, че с всяка изминала година все повече сънародници избират да почиват в южната ни съседка, вместо по родното Черноморие. Вероятно има причини за подобна тенденция, не мислите ли? Освен факта, че е наистина много близо до България, Гърция със сигурност има какво да предложи на един турист и най-вече знае как. Всеки един гръ..

Дата: 25 Mar 2017 18:00
Прочитания: 10684

Защо все повече туристи предпочитат СПА хотелите в България

България е на престижното и завидно за други страни второ място в Европа по брой минерални извори, около които са изградени прекрасни СПА хотели. В родината ни има над 1600 извора, много от които са били познати и ползвани още от древни времена.    Още по времето на траките около минералните извори са изграждани нимфиуми с цел водолечение, защото дори древните племена знаели за лечебните свойства на минералната вода.&nbs..

Дата: 22 Mar 2017 11:39
Прочитания: 9224

Историята на магнетичното езеро Клептуза, Велинград

Има една българска легенда, която разказва приказната история на една уникална забележителност – езерото Клептуза във Велинград. Както всяка по-увлекателна история и тази се разказва за любовта в най-чистата й, невинна, неподправена и истинска форма. Легендата може и да ви звучи сходно с други, които се носят из българския край, но историята е съвсем различна и уникална.   Според нас, всяко едно българско сказание има своя ч..

Дата: 12 Mar 2017 12:40
Прочитания: 59432