Блог статия #6
Дата: 29 Mar 2017 10:01
Прочитания: 7747
Автор: Даниела

Какво направиха родните морски хотелиери, за да привлекат отново българските туристи

Българското Черноморие е предпочитано място за почивка основно от чуждестранни туристи, но и някои българи все още залагат на него. За съжаление обаче, повечето сънародници предпочитат да ходят на море в Гърция заради сходните цени, по-високото качество на настаняване, обслужване и изобщо на всичко, което получават срещу парите си.

За първа година обаче родните морски хотели не се дадоха без битка и повечето хотелиери решиха да предложат на гостите ол-инклузив оферти за почивка на Черно море. Този ход е насочен към тези от нас, които залагат на почивка в Гърция или други страни, както и към останалите българи, които в повечето случаи пропускат почивката на морето, поради финансови причини.

Очаква се през настоящата година туризмът по Черноморието ни да бъде доста по-засилен, не само от гледна точка на чуждестранни и бюджетни туристи, но и от българите. Причините да заложим на родното са много, като една от най-важните е пътуването. България не е голяма държава, което означава, че от столицата София до курортите по Черно море можем да стигнем за много кратко време. Така си спестяваме досадните дълги пътувания и излишните пари за повече гориво или билети. Самото пътуване, независимо дали е с личен автомобил или специализиран превоз, е спокойно, кратко и не на последно място – евтино.

След краткото неколкочасово пътуване вече сме пристигнали крайната си дестинация и можем да се настаним в хотела си и почти веднага след това да започнем обиколката си из курорта или просто да се отпуснем на плажа. Ароматът на плаж и море се носи във въздуха, гледките са красиви и пленителни, оживено е – все неща, които ни карат да осъзнаем, че родното Черноморие не е толкова лошо, колкото повечето хора го описват.

Изключвайки това, че в повечето случаи трябва да си плащаме за чадър и шезлонг на плажа, слънцето е хубаво и с лекота можем да хванем онзи загар, за който си мечтаем цяла зима. Отделно множеството приятни плажни заведения ни дават възможността да се разхладим с любимата си студена напитка или просто да похапнем нещо леко и вкусно, а след това да се върнем към плажните си занимания.

Според това къде сме отседнали можем да се насладим на уютна и хубава стая с прилична гледка и най-вече тишина. Повечето хотели на морето вече са много напред с нещата и предлагат всякакви услуги и глезотии за гостите и най-хубавото – в повечето случаи са включени в цената. Но независимо от това колко приятно е в хотела, хубаво е да не забравяме, че сме отишли на море не за да си седим в стаята и е добре да излизаме по-честичко.

В ресторантите, независимо дали е този в хотела, някои из курорта или нещо малко на плажа, можем да похапнем типичната традиционна българска кухня – нещо, което в чужбина едва ли има как да се случи.

Независимо къде, персоналът по Черноморието отдавна не е такъв, какъвто някои хора си го спомнят. Все по-често можете да видите млади и усмихнати хора, не само българи, но дори и чужденци. Те имат подход към хората, знаят какво искат те и как да им го осигурят, така че няма да останете разочаровани. Всеки говори както български, така и английски, а все по-често руски, че дори немски език. Професионализмът става все по-голям с всяка изминала година и ако решите да заложите на почивка по Черно море, ще можете да се уверите сами. 

Сподели: