Блог статия #4
Дата: 22 Mar 2017 11:39
Прочитания: 9224
Автор: Даниела

Защо все повече туристи предпочитат СПА хотелите в България

България е на престижното и завидно за други страни второ място в Европа по брой минерални извори, около които са изградени прекрасни СПА хотели. В родината ни има над 1600 извора, много от които са били познати и ползвани още от древни времена. 
 
Още по времето на траките около минералните извори са изграждани нимфиуми с цел водолечение, защото дори древните племена знаели за лечебните свойства на минералната вода. 
 
Така до римската епоха на територията на България се създават множество балнеоложки центрове и СПА хотели в добре познати днес курортни и не само градове като Хисар, Велинград, Сандански, Сапарева баня, Вършец, Банско и много други.
 
Истината е, че българските СПА центрове са много предпочитани не само от нас, но и от туристите, заради това, че са разположени благоприятно и климатът им е много хубав. Така страната ни се превръща в целогодишна СПА дестинация, не само през лятото, както е в много други държави. 
 
Днес почти няма курортен град или селище с минерални извори в България, където да няма голям избор от СПА хотели, които логично, предлагат на гостите си всякакви СПА процедури – от най-базовите до най-екстравагантните глезотии. 
 
Отдавна ценообразуването не е сред основните фактори за избора на СПА хотел за почивка, заради това освен на конкурентните цени, повечето хотелиери вече залагат и на други комплименти към гостите като например включени в пакета СПА процедури, използването на различни съоръжения като минерални басейни, джакузита, сауна и други подобни. Предоставянето на такъв тип базови неща на гостите може да им спечели посещаемост, която при конкурентите липсва. Разбира се, при повечето СПА хотели се запазва тенденцията по-интересните лечебни и разкрасителни СПА процедури да не влизат в цената и съответно за тях гостите да си доплащат на място, в зависимост от предпочитанията си. 
 
Истината е, че която и СПА дестинация в България да изберете и на който и СПА хотел да се спрете, шансът да останете разочаровани от почивката си е минимален и зависи основно от нагласите ви. Ако заминете с нагласата, че ще си почивате докато се оставите на лечебните минерални води и процедури – то несъмнено ще е така. Всъщност дори скептично настроени към СПА туризмът хора, след първата си почивка се убеждават в противното и след това търсят всеки удобен момент, за да отидат отново. 
 
Независимо дали търсите най-доброто настаняване или най-качествените СПА процедури, а може би перфектния баланс между двете, заедно с най-приемливата цена, при нас ще откриете най-добрите оферти и ще имате възможността да изберете според вкуса и предпочитанията си най-подходящата дестинация, СПА хотел и процедури.

Сподели: