Блог статия #9
Дата: 18 Apr 2017 11:05
Прочитания: 6728
Автор: Даниела

Защо Селския туризъм у нас се развива толкова бързо

С всяка изминала година селският туризъм в България става все по-популярен и се доразвива. Истината е, че в родината ни има купища възможности за подобен тип туризъм, заради самата специфика на държавата. В множество български села може да се види ренесансът под една или друга форма, а обстановката е неописуема – човек трябва сам да отиде и да види, защото колкото и да се чете, просто няма как да се опише нещо подобно. 
 
Факт е, че българските туристи по-често предпочитат почивките в чужбина, на море или на планина, като селският туризъм може би остава почти винаги на последно място в техните списъци. Затова пък много от чуждестранните туристи, които идват в България, много често се решават да почиват по селата и се възползват от спокойствието, интересните гледки и останалите предимства, които предлага този отрасъл. 
 
Всъщност нещото, което повечето от нас дори не осъзнават е, колко спокойно наистина може да бъде в едно село, независимо кое ще изберем. Селският туризъм в България ни дава възможността да се отърсим от напрежението и стреса, които ни преследват всеки ден, да оставим проблемите настрана поне за кратко, да забравим за работата и всичко друго, което ни тревожи и да се отдадем на едно голямо спокойствие, което е способно да ни презареди с енергия и положителни емоции за дълго време напред. А най-хубавото е, че селският туризъм за разлика от морския и планинския е най-достъпен ценово. Къщите за гости предлагат уникален бит и атмосфера, обслужване на ниво и всичко това на много добри цени, а в повечето случаи разглеждането на местните забележителности е напълно безплатно. 
 
Ако искате да се отдалечите от шума и напрегнатото ежедневие в натоварения град, можете да планувате една кратка почивка за уикенда в село по ваш избор. Дестинациите в България за селски туризъм са стотици, така че имате избор, а ако ви хареса подобно начинание, с времето можете да посетите и разгледате всички. Ако тук сте малко скептични и смятате, че едва ли ще станете чак толкова върли фенове на селския туризъм, не бързайте със скептицизма, защото дори няколко дневен престой в някое китно българско село може да ви накара да се замислите дълбоко за предимствата на селския живот, спокойствието и очарованието на българските села. 
 
Затова вместо да давате много пари за поредната почивка, дори и кратка, на море, планина или в чужбина – дайте шанс на селския туризъм. Не напразно той е един от най-добре развиващите се отрасли през последните години и вероятно ще очарова и вас. Просто изберете някое от стотиците села из България, вземете половинката си, цялото семейство или група приятели и се отдайте на релакс, красиви гледки и необикновени приключения, а къщите за гости – те ще ви очароват и накарат да се почувствате като в детските си години, когато самите вие сте ходили на село с родители или баби и дядовци. 

Сподели: