За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
Пакет изследвания на Щитовидна жлеза - TSH, FT3, FT4, MAT и TAT от СМДЛ Кандиларов за 65 лв
Цена 65.00 лв.
Купете офертата
Купи за подарък
Стойност
83.00 лв.
Отстъпка
22%
Спестявате
18.00 лв.
20 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Валидност на ваучерите: до 31.05.2024 г.

 

Ваучерът важи за: Пакет изследвания на Щитовидна жлеза - TSH,  FT3, FT4, MAT и TAT за 65 лв вместо за 83 лв

 

ИМУНОЛОГИЧНА ОЦЕНКА
Освен хормоналните показатели може да се оцени и имунологичният статус, касаещ щитовидната жлеза. В имунологичния панел за щитовидната жлеза се включват следните анти-тиреоидни антитела:
Анти-тиреопероксидазни антитела (анти-ТПО)
Анти-тиреопероксидазните антитела (анти-ТПО), известни още като МАТ (микрозомални антитела) по старата номенклатура. Те са насочени към ензима-Тиреопероксидаза в щитовидната жлеза, необходим за синтез на тиреоидни хормони.
Анти-тиреоглобулинови антитела (анти-ТГ)
Анти-тиреоглобулинови антитела (анти-ТГ), известни още като ТАТ. Това са антитела, насочени към белтък (тиреоглобулин) в структурата на щитовидната жлеза, който участва в процес на синтез на тиреоидни хормони. Високите нива на анти-ТГ антитела обикновено се асоциират с деструкция (разрушение) на тиреоидната тъкан.
Анти-ТПО и анти-ТГ антитела се срещат при автоимунно заболяване на щитовидната жлеза: Автоимунен тиреоидит на Хашимото.
ТСХ-рецепторни антитела (TRAB, TRAK).
ТСХ-рецепторни антитела (TRAB, TRAK). Това са антитела, които се свързват с рецептора на повърхността на клектата на щитовидната жлеза (тиреоцит). Те могат да бъдат стимулиращи и блокиращи, като са пряко свързани с функционалния статус на щитовидната жлеза. Необходимо е да се изследват при оценка на състояние на повишени тиреоидни хормони в кръвта- тиреотоксикоза. Позитивирането им говори в насока повишена функция на щитовидната жлеза-Болест на Базедов/болест на Грейвс.
Много често при автоимунните заболявания на щитовидната жлеза се позитивира повече от едно антитяло. Автоимунните заболявания на щитовидната жлеза се асоциират не само с промяна във функционалния статус, а и с повишена честота на други автоимунни заболявания и състояния като например рецидивиращи спонтатнни аборти.

Офертата Важи за всички обекти на СМДЛ Кандиларов, които може да видите ТУК
* Не е необходимо предварително записване на час.

Необходимо е да представите вашия ваучер при посещението си!

Закупуването на ваучерите се извършва само и единствено от сайта на TopOfertite.com, в противен случай не носим отговорност за предлаганата услуга!

 

Всички условия на topofertite.com

Лаборатория Кандиларов е частна медико-диагностична лаборатория със статут на медицинско заведение от доболничната помощ.
Лабораторията е създадена през 1999 година като семейна фирма само с един лабораторен център и осем служители.
За десет години Лаборатория Кандиларов се превърна в една от най-големите и водещи частни медико-диагностични лаборатории в България.

Щитовидната жлеза е важен ендокринен орган, произвеждащ хормони, които регулират редица метаболитни процеси в организма. Представлява повърхностна структура, с формата на пеперуда, разположена отпред на шията, точно пред трахеята. Състои се от два дяла, сързани помежду си със срединна част (истмус). Понякога може да се установи и допълнителен дял, наречен пирамиден.

Щитовидната жлеза произвежда тиреоидни хормони трийодтиронин и тетрайодтиронин, които може да бъдат изследвани в периферна (венозна) кръв, като обект на анализ са свободните им форми сТ3 (fT3) и сТ4 (fT4). Буквата f е от „free“ – свободен. Функцията на щитовидната жлеза е под контрола на хипоталамуса, който отделя освобождаващи фактори (тиреотропин рилийзинг хормон-ТРХ) и хипофизата (тиреотропен хормон или тиреостимулиращ хормон-ТСХ).

Функционалният статус на щитовидната жлеза е жизнено важен за целия организъм, включително и за нормалната репродукция.

  • СМДЛ Кандиларов - София
  • Адрес гр. София
  • 0700 70 117
  •  Понеделник - петък 07:30 до 19:30 ч, събота и неделя 08:30 ч. до 14:30 ч.
  • CONTACT@TOPOFERTITE.COM
Галерия:
  • СМДЛ Кандиларов - Гоце Делчев
  • Адрес 2гр. Гоце Делчев
  • 0700 70 117
  •  Понеделник - петък 07:30 до 19:30 ч, събота и неделя 08:30 ч. до 14:30 ч.
  • CONTACT@TOPOFERTITE.COM
Галерия:
  • СМДЛ Кандиларов - Варна
  • Адрес 3гр. Варна
  • 0700 70 117
  •  
  • CONTACT@TOPOFERTITE.COM
Галерия:
Други подобни оферти: