За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
2-дневна екскурзия до Голубац, Сърбия - РИМСКИТЕ КРЕПОСТИ НА ДУНАВ + 1 нощувка със закуска, екскурзоводско обслужване и транспорт само за 89 лв.
Цена от 9.00 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Доплащате 80.00 лв.
Изтекла оферта
11 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дата на екскурзията: 20-21.10.2018г.

Ваучерът важи за2-дневна екскурзия Голубац, Сърбия само за 89 лв.
Стойност на ваучера: 9 лв., Доплащане на място в агенцията: 80 лв.

Ваучерът включва:
• Транспорт с лицензиран  автобус
• 1 нощувка  с 1 закуска  в  хотел  3*  в  района на  Голубац 
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
• Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2 000 евро

Цената НЕ включва:
• Пътни  и  магистрални  такси – 10 евро
• Вечеря  по  желание – 15 лв
• Екскурзия до манастира Туманe  и Виминациум с Мамут град  -  12 лева - при минимум 20 човека /входните такси се заплащат отделно/; 
• Входните такси на посещаваните обекти /около 800 динара/;
• Разходка с корабче по река Дунав, при минимум 20 записани туристи - 45 лв.
• Доплащане за единична стая - 40 лв. 
• Медицинска застраховка за лица над 65 г. - 3 лв.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.


Необходими документиВалиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители. Няма визови, санитарни и медицински изисквания

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение
на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства налагат това .

ВАЖНО: Задължителна предварителна резевация на телефон: 0882 414 070. Необходимо е да представите разпечатан ваучер при посещението си в агенцията!

Закупуването на ваучерите се извършва само и единствено от сайта на TopOfertite.com, в противен случай не носим отговорност за предлаганата услуга!

Всички условия на TopOfertite.com.

 Туристическа Програма
1 ден: Отпътуване в 6.00 часа от храм-паметник „Ал. Невски”по маршрут София-Калотина-Пирот-Ниш-Пожаревац-Голубац. 
По пътя ще направим спирка за почивка и фотопауза  в Пожаревац.
Продължаване към Голубац. Голубац е село във Сърбия, до което се намира едноименна крепост от римско време. Тази крепост е българско владение от времето на Крум най рано през 803 и през Средновековието често премина от български в сръбски ръце и обратно. През 554-555 година от новата на мястото на близкото римско селище Cuppae, възниква град Колумбрия. Макар името Голубац да е сръбски еквивалент на българското име Гълъбец, а то своя страна точно да съответства на късноримското име Колумбрия. Тук е най-широката част на река Дунав, около 6 км., поради което в този район я наричат Голубачко езеро или „сръбско море”. Настаняване в хотел в  района на Голубац.
Свободно време или  по желание /срещу заплащане/ - екскурзия до манастира Тумане и останките на стария римски град  Виминациум с Мамут парк. Римският Виминациум е най-важното военно и цивилно укрепление на територията на римската провинция Мизия,  за периода от първото до четвъртото столетие на новата ера. Градът е покосен от чума през 3 век и тук през 251 г. е построен мавзолея на римския войнишки император Хостилиан, починал в разгара на епидемията. Градът е постоянен лагер за VII Клавдиев легион. Разрушен от аварите и по-късно възстановен от Юстиниан I в 535 г. пр. Хр. като погранично военно укрепление. На 270 метра източно от мавзолея на Вименациум е открит напълно запазен скелет на мамут под земята, на възраст около 1 милион години /датиран от праисторическия период, миоцена/, и обявен за един от най-старите в света. Местните археолози му дават галеното име Вика. Палеонтологичния парк отваря врати през юни 2014 г. и е известен като "Мамут парк". Простира се на площ 1500 квадратни метра. Това е подземна пещера, в която се помещава Вика, разкопан през 2009 год., както и останките на други четири мамута разкопани две години по-късно, които са датирани на 180,000 години и носят имената: Носко, Търбушко, Чомла и Ленка. Връщане в хотела.Вечеря/ по  желание/. Нощувка. 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Комплекс-музей „Лепенски вир”. „Лепенски вир” е един от най-важните археологически обекти в Европа. Датира от 6 500 – 4 500 г. пр. н. е., като това е място на зараждане и развитие на изумителна култура и изкуство. Това е единствената монументална единица, съставена от жилищни и културни селища на праисторически хора, които живеят тук в продължение на 2 000 г. Свободно време за разглеждане. По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Дунав в пролома Железни врата (осъществява се при подходящи атмосферни условия).Пролома представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния  и Сърбия. Кратка фото-пауза на най-красивото място от пътя. Отпътуване по посока Неготин. Попътно   посещение на манастир Буково – според една от хипотезите манастирът е строен в периода на царуване на цар Милутин в края на 13- ти и началото на 14-ти век . Свободно време за неговото разглеждане. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 

  • ЕКО ТУР КЪМПАНИ
  • Адрес София, ул. Марица 11 (София, ул. Марица 11)
  • 0882 414 070; 0882 404 455
  • Понеделник - Петък от 10:00 до 18:00 ч.
  • OFFICE@EKO-TOUR.COM
  • http://eko-tour.com/
Галерия: