За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
16-дневна екскурзия до Англия с Шотландия и Ирландия + 15 нощувки със закуски , фериботни билети и екскурзоводстко обслужване за 2286 лв.
Цена от 228.60 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Доплащате 2057.40 лв.
Изтекла оферта
12 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дата на екскурзията14.06 - 29.07, 12.07 - 27.07, 16.08 - 31.08.2019г.

Ваучерът важи за: 16-дневна екскурзия до Англия с Шотландия и Ирландия за 2286 лв.
Стойност на ваучера:
228,60 лв. Доплащане на място в агенцията: 2057,40 лв.

Ваучерът включва:
- 15 нощувки в хотели 2* и 3 *, хотелите са в градовете или района на градовете (1 - Загреб, 1 - Страсбург, 4 - Лондон, 2 - Единбург/Глазгоу,  2 - Дъблин,1 - Кардиф, 1 - Ливерпул, 1 - Антверпен, 1 - Нюрнберг, 1 - Виена);
- 15 закуски в ресторанта на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- фериботни билети Кале - Дувър (в двете посоки);
- фериботни билети  от Ирландия до  Карнраийн Шотландия; 
- фериботни билети от Холихийд до Дъблин;
- екскурзоводско обслужване;
 

Цената НЕ включва:
- Медицинска застраховка (около 16 лв. на човек до 64 г при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- Сити такси за хотелите между 1-5 евро на нощувка, заплаща се на място;
- Карта за градски транспорт - около 15 лири - заплаща се на място;
- Градчето Уиндзор (транспорт 25 лири + доплащане за входен билет) - заплаща се предварително в офиса;
- Доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена- заплаща се предварително в офиса;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- Музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Допълнителни екскурзии:
- Екскурзия по желание до запдна и централна Ирландия пти минимум 20 човека – 25 лири - заплаща се предварително в офиса;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5  Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си  от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500180000124 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2018 до 24:00 часа на 14.03.2019 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg

ВАЖНО!!!
Задължителна предварителна резевация на телефон: 02 44 84 95 2; 0879 268 267 и на em-mail:alegravitur@abv.bg Необходимо е да представите разпечатан ваучер при посещението си в агенцията!
Закупуването на ваучерите се извършва само и единствено от сайта на TopOfertite.com, в противен случай не носим отговорност за предлаганата услуга!


Всички условия на TopOfertite.com

ПРОГРАМА
 1-ви ден: Тръгване: от Бургас – Сливен- Хасково - Стара Загора – Пловдив - Пазарджик (срещу доплащане и допълнително препотвърждаване при събран минимум поне  10 човека) и от София в 8:00 ч. от международна автогара „Сердика”. за Загреб. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Отпътуване за Страсбург. Кратка обиколка в Страсбург - стария град със Страсбургската катедрала, „малката Франция”.  Нощувка до Страсбург. 
3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Лондон с отбиване в Люксембург за около 1 час 30 мин. Нощувка в Лондон.
4-ти ден: Закуска. Отпътуване за Бат и разглеждане - град с история на повече от 2000 год., развит от римляните още през I век като СПА курорт на река Ейвън. Тук са и най-добре запазените римски терми на територията на Англия. Тук се намира и великолепната сграда наречена „Кралския полумесец”, включен в списъка на ЮНЕСКО. Конструкцията на постройката е толкова впечатляваща, че от десетилетия е любимо място за филмови снимки. Бат днес е известен освен с многото театри, с  музикални фестивали и галерии. Продължаване за Стоунхендж - най-известния мегалитен паметник в света - комплекс с диаметър около 100 метра, датиращ от около края на неолита и имащ древна религиозна и астрономическа функция. Разглеждане за около 2 часа. Отпътуване за Кардиф - столицата на Уелс. Разходка до най-интересните места в града: Замъка Кардиф, Уелския национален военен мемориал, Природонаучния музей, който е разположен на открито и включва десетки сгради от различните епохи на града, Националния музей и галерията на Уелс, кралския съд на Кардиф, както и постройки, които са собственост на университета в Кардиф и прочутата въглищна борса, където през XIX в. са се осъществявали най-големите сделки, свързани с така нареченото черно злато. Нощувка Кардиф.
5-ти ден: Закуска.  Отпътуване за Ливърпул. На път за Ливърпул разглеждане на замъка Уорик и града на Шекспир Стратфорд. Вечерна панорамна обиколка на Ливърпул. Нощувка в района на Ливърпул.
6-ти ден: Закуска. Ранно отпътуване със закуска сух пакет за Холихйид. Качване на ферибота за Дъблин в 8 и 30 слизане от ферибота около11 часа.Панорамна обиколка на града, с разглеждане на Кметството, главната катедрала „Крапст Чърч” (1172 г.), замъка Дъблин, библиотеката, парка Мериън с родния дом на Оскар Уайлд, катедралата „Свети Патрик” и паметната плоча на Джонатан Суифт, колежа „Света Троица”, пивоварната „Гинес”. Посещение на най-старата спиртоварна, с дегустация на едно от най-добрите ирландски уискита. По желание, срещу доплащане - традиционна ирландска вечеря с жива музика (около 15 евро в прочутия пъб О'Нийл, където непременно да опитате задушено агнешко с картофи, пудинг със уиски и яйчен крем.). Нощувка в Дъблин.
7-ми ден: Закуска.  Еднодневна екскурзия по желание при минимум 20 човека до западна и средна Ирландия с посещение на най-интересните места.Отпътуване за Кашъл - популярен е с историческия обект Рок ъф Кашъл (Rock of Cashel), заради, който е посещаван ежегодно от около 250 000 туристи. Посещение на скалите Мохер - гордостта на Ирландия. Простират се на около 8 км. по протежение на атлантическия бряг и неслучайно стигат до петото място в класацията за Новите природни чудеса по света. Скалите на Мохер са вдъхновявали векове наред писатели и поети, художници и фотографи. Показвани са в многобройни филми, сред които и нашумелият "Хари Потър и нечистокръвния принц". Отпътуване за Голуей - трети по големи в страната след Дъблин и Корк. Градът е известен с типичните ирландски пъбове, където се свири жива музика - традиционен ирландски фолк. Голуей е център на забавленията в Ирландия - има голям брой вечерни и нощни развлечения. Градът е низ от пъстри къщи, уютни кафенета, елитни ресторанти и малки магазинчета за сувенири. .Връщане обратно в Дъблин. Нощувка в Дъблин.
8-ми ден: Закуска.  Свободно време в Дъблин. Отпътуване за Белфаст около 12 ч. Кратка разходка в Белфаст с разглеждане на кметството в Едуардски стил и площад Виктория с малкия фонтан Джаф.Качване на ферибота за Шотландия в Карнраийн.  Пристигане в Глазгоу късно вечерта. Нощувка в района на Единбург/Глазгоу.
9-ти ден: Закуска. Кратка разходка в Глазгоу с разглеждане на площада Джордж скуер, кметството сити Чембърс, катедралата Св. Мънгоу. Отпътуване за  Единбург  с разглеждане на 60-метровия монумент на Уолтър Скот, замъка Единбург (емблемата на града), двореца „Холируд” - кралската резиденция в Шотландия на английската кралица, улицата, наречена „Кралска мила” свързваща двата замъка, Кралския музей, катедралата Сейт Марис, катедралата „Сейнт Джайлс” от XII в., музея на уискито, недовършения паметник на Чарлз Кокърел, посветен на загиналите в наполеоновите войни, къщата на градския регистър, парламент. Свободно време. Нощувка в района на Единбург/Глазгоу.
10-ти ден: Закуска. Отпътуване за Йорк. Едно от най-очарователните селища в Англия - център на графство Йоркшир, основан от римляните през II в. от н.е. и е владяно от англосаксонци и викинги, съхранил своето средновековно наследство. През средните векове Йорк е бил вторият по значение град в Англия след Лондон. Тук ще видите най-голямата готическа катедрала в Северна Европа - „Йорк Минстър”, построена през VII век, но допълнителните надстроявания по нея са направени през XIII век. Разходка в добре оградения от стари градски стени и врати „стар град”. Тук се намират Клифърдс тауър, съдът и много красиви улички, от които най-посещаваната улица - „Шембълз” с традиционните черно-бели къщи и пешеходни алеи със стари църкви. Продължаване за Кеймбридж – един от най-старите университетски градове. Кратка разходка с фото пауза пред най-големите колежи - Тринити колидж и Кингс колидж. Отпътуване за Лондон. Нощувка в Лондон.
11-ти ден: Закуска. Панорамна обиколка на Лондон с автобус и местен екскурзовод с разглеждане на Марбъл Арч (арката от 1827 г.); викторианския бляскав неоготически Албърт Мемориъл; огромната кръгла концертна зала Роял Албърт Хол; Кенсингтънския дворец (някогашният дом на принцеса Даяна); викторианския „младеж” въпреки средновековния му вид - Тауър Бридж; бившия затвор и място за екзекуции - Лондон Тауър; Катедралата „Сейнт Пол” (9 лири) - символичното сърце на Лондон и трета по големина в света; географския център на Лондон и плац за политически демонстрации и тържества - Трафалгар скуеър; Националната галерия - най-голямото находище на „шедьоври”; Националната портретна галерия; една от най-колоритните забележителности на града - викторианските готически сгради на Парламента с часовниковата кула “Биг Бен”; спиращото дъха Уестминстърско абатство; скромния „бял дом” на Англия - Даунинг стрийт с официалната канцелария на министър-председателя; най-значителния символ на Лондон - величествения, прекрасен и масивен Бъкингамски дворец; площад Пикадили със статуята на ангела на християнската милост; Колелото - „Окото”; Лондонското сити. Следобед - по желание посещение на очарователното градче Уиндзор (25 лири + доплащане за вход) с двореца Уиндзор. Нощувка в Лондон.
12-ти ден: Закуска. Пешеходна обиколка в Лондон (+ метро). Посещение на Ковънт гардън с реставрираната постройка на пазара от 1840 г., където се намира и Транспортният музей и Кралската Опера; Бритиш мюзеум - грандиозния музей с безценна колекция от съкровища (безплатен), Китайският квартал - Сохо. Следобед свободно време за посещение по желание на музеи (музея на восъчните фигури „Мадам Тюсо” (около 27); музей „Виктория и Албърт”, музея Лондон Тауър), галерии и магазини в Лондон или шопинг и разглеждане на най-известната търговската Оксфорд Стрийт и улицата от световна класа Бонд Стрийт; Разходка с корабче по Темза (по желание - около 14 лири). По желание посещение на къщите на Масоните (10 лири). Посещение на Магазин Хародс - по желание. На чаша бира в английски пъб (по желание - около 15 лири). Нощувка в Лондон.
13-ти ден: Закуска.Отпътуване за Антверпен. Кратка фото пауза на Гринуич. Отпътуване за Гент. Град с богато и бурно минало, разходка около 2 часа и продължаване за Антверпен- известен като аристократичният град на Белгия. Вечерна разходка в града из красивите площади и улици на Антверпен, определено  има с какво да ви впечатли. Големия пазарен площад, интересната сграда на кметството, която е построена между 1561 и 1565 година. Пред Кметството на Антверпен ще видите и красивата статуя на гиганта Антигон, който е дал името на белгийския град. Тук ще видите още женски статуи, символизиращи правосъдието, предпазливостта, Дева Мария и др.  Нощувка в района на Антверпен.
14-ти ден: Закуска. Отпътуване за Франкфурт на Майн.Разглеждане на Франкфурт – града на ябълковото вино „Äppelwoi”. Рьомер - комплекс от девет къщи, които оформят сградата на кметството (Ратхаус). Къща Вертхайм - единствената дървена къща в Стария град, оцеляла след тежките бомбардировки по време на Втората световна война без никаква повреда; Заалхоф - най-старата запазена сграда в Стария град, датираща от XII век. Била е използвана като изложбена зала от холандските търговци на дрехи по време на търговските панаири през XIV и XV в.; Катедралата Св. Бартоломеу (Св. Вартоломей) - готическа сграда, построена през XIV-XV в. върху основите на по-стара църква от времето на Меровингите. В днешно време тя е главната катедрала на Франкфурт; Старата опера - бивша опера, една от най-големите в Германия преди да претърпи тежки поражения по време на Втората световна война. През 1981 г. сградата е напълно реконструирана и отворена за посещения. Понастоящем се използва като концертна зала; Кулата Ешенхайм - издигната е в началото на XV в. и служи като градска порта. Изкачване с асансьор на  Кулата Майн (Main Tower) - най-известния небостъргач на Франкфурт - висок е 200 м, централа на банка „Хелаба” и единствен небостъргач с наблюдателна платформа на покрива. Гледката от върха е фантастична. Продължаване за Нюрнберг. Разходка в Нюрнберг. Нощувка в района на Нюрнберг.
15-ти ден: Закуска. Отпътуване за Виена. Кратка  вечерна разходка във Виена. Нощувка в района на Виена.
16-ти ден: Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София преди полунощ.  

 

  • Алегра Ви Тур
  • Адрес гр. София, ул. Георги С. Раковски 132 А, партер,
  • 0879268267; 0895 723 110; 02 44 84 952
  • Понеделник - Петък: 10.00 - 18.00 ч.
  • ALEGRAVITUR@GMAIL.COM
Галерия: