За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
3-дневна екскурзия - Македонска панорама със Скопие, Охрид, Битоля + 2 нощувка със закуски и възможност за посещение на манастира Свети Наум, Струга и Калище само за 95 лв.
Цена от 9.50 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Стойност
106.00 лв.
Отстъпка
10%
Спестявате
11.00 лв.
Изтекла оферта
31 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дати на екскурзията: 24.08, 07.09, 21.09, 22.09, 12.10, 26.10, 16.11, 30.11.2018г.

Ваучерът важи за: 3-дневна екскурзия - Македонска панорама със Скопие, Охрид, Битоля + 2 нощувка със закуски и възможност за посещение на манастира Свети Наум, Струга и Калище само за 95 лв.
Стойност на ваучера: 9,50 лв. Доплащане на място в агенцията: 85,50 лв.

Цената включва:

• Транспорт София - Охрид - София с лицензиран туристически автобус или микробус;
• 2 нощувки във вила от хотелски тип: Villa Nikola Ohrid /или подобна/;
• 2 закуски;
• БОНУС: свободно време в центъра на Скопие за разходка и покупки;
• БОНУС: свободно време в центъра на Битоля за разходка и покупки;
• Водач от фирмата организатор;

Цената НЕ включва:
• Пътни, магистрални и гранични такси по маршрута София, Крива Паланка, Скопие, Охрид, Битоля - 20 лева / задължително/;
• Градски такси за хотелите по маршрута 4.80 евро / 9.40 лева на човек (заплаща се задължително към пакета);
• Медицинска застраховка с Асистанс 6 лева на човека за целия преиод за лица над 65г 12 лева  (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
• Входни такси за посещаваните  обекти по програма; 
• Двупосочен трансфер от Пловдив Пазарджик - Ихтиман до София 05:00ч за македония при мин 20 човек ( 25 лева на човек)
Програми по желание;

Допълнителни условия:
• Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
• ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция чрез закупуване на ваучер от сайтове за групово пазаруване. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
• Срок за записване: до запълване на свободните места.
• Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
• При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 10 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
• Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване.
• Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
• Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
• Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер на 50% от пакетната цена.
Туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
• Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
• За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Албания, Македония: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Албания, Македония: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
• Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
• Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи.
• Туроператорът има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".

ВАЖНО!!! Задължително предварително записване за екскурзията на: 0700 10 403, 02/980 74 85 или operation@karacitours.bg.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

Всичи условия на Topofertite.com

Програма на екскурзията:
Ден 1
07:00ч. Отпътуване от „Автогара Сердика” - София (бившият „Трафик Маркет”), преминаване през Драгичево –07.00ч., Кюстендил – 07.30ч. по маршрут Крива Паланка – Скопие. Пристигане в Скопие. Пешеходна разходка в Скопие - площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония. Настаняване.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: 20:00ч. Македонска вечеря на Билянините извори. Нощувка.

Ден 2
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: 08:30ч. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: 11:00ч. Разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към града (провежда се при подходящи метеорологични условия). 
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: 13:00ч. Екскурзия до град Струга и село Калище. Разглеждане на града: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, , паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови(отвън) . Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир "Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода и хотелски комплекс “Бисер”. Връщане в Охрид. Нощувка.

Ден 3
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: 8:30ч. Посещение на Билянините извори и екскурзия до манастира "Свети Наум",разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата "Св.Св Архангел Михаил и Гавраил, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.

13:00ч. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър". Свободно време в Битоля или по желание - посещение на античния град "Хераклея Линкестис", един от центровете на римската култура в Македония. Пристигане в София късно вечерта.

Галерия: