За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
3-дневна екскурзия до Румъния + посещения на Живите камъни с тръгване от Варна + 2 нощувки със закуски и водач само за 95 лв.
Цена от 9.50 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Стойност
110.00 лв.
Отстъпка
14%
Спестявате
15.00 лв.
Изтекла оферта
15 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дати на екскурзията: 07.09, 22.09, 12.10, 26.10, 16.11, 30.11, 14.12.2018г.

Ваучерът важи за: 3-дневна екскурзия до Румъния + посещения на Живите камъни с тръгване от Варна само за 95 лв.
Стойност на ваучера: 9,50 лв. Доплащане на място в агенцията: 85,50 лв.

Цената включва:
• Транспорт България – Румъния - България с лицензиран туристически автобус или микробус;
• 2 нощувки в хотел 2/3* в Синая / Пояна Брашов / Брашов; 
• 2 закуски в хотел 2/3* в Синая / Пояна Брашов / Брашов / Tърговище;
• Посещение на музея на тровантите "живите камъни" в с.Костещи; ( без входна такса към музея);
• Посещение на МОЛ Контрочени в Букурещ;
• Възможност за посещение на Румънското село в Букурещ ( без входна такса към музея); 
• Водач от фирмата по време на пътуването и престоя в Румъния.

Цената НЕ включва:
• Пътни, магистрални и гранични такси по маршрута Варна , Русе, Дунав мост, Букурещ, Синая, Бран, Брашов - 20 лева / задължително/;
• Градски такси за хотелите по маршрута 4.80 евро / 9.40 лева на човек (заплаща се задължително към пакета);
• Медицинска застраховка с Асистанс 6 лева на човека за целия преиод за лица над 65г 12 лева  (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
• разходи от личен характер;
• Панорамна екскурзия на Синая, Бран, Брашов /без включени билети/ - 40лв.;
• Панорамна - пешеходна екскурзия на Букурещ - 20лв.;
• Входните такси на посещаваните обекти.

Допълнителни условия:
• Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
• За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
• Срок за записване: до запълване на свободните места.
• Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
• При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 15 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
• Важно: Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за  разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване в офисите на фирмата или в съответната агенция, където е направена резервацията.
• Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
• Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
• Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
• туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
• Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
• Туроператорът има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
• Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 
• Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
• Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

ВАЖНО!!! Задължително предварително записване за екскурзията на: 0700 10 403, 02/980 74 85 или operation@karacitours.bg.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

Всичи условия на Topofertite.com

Програма на екскурзията:
Ден 1
При потегляне от София: Отпътуване в 06.00ч. от Варна. Пътуване по маршрут Варна – Русе - Дунав мост. (при мин 40 човека). Преминаване на границата с Румъния и потегляне към първата ни спирка в с. Костещи. Земята е удивителна планета, тя е пълна с чудеса. Едно от тях са така наречените "растящи камъни" в румънското село Костещи, окръг Вълча. Въпросните камъни се наричат трованти и местните хора считат, че те са живи. Геоложкия термин "тровант" често се използва в Румъния и значи "циментиран пясък". За тези сферични камъни се предполага, че са образувани от втвърдил се пясък при силна сеизмична активност. Вероятно първите трованти са се образували преди 6 милиона години. Мистериозното е, че тези камъни се възпроизвеждат при досег с вода. След силни валежи камъните започват да нарастват с 6-8 милиметра, а някои достигат и до 10 метра! Твърди се дори, че тези камъни се местят сами. Местните хора от векове са запознати със странните свойства на тези камъни, но въпреки това не са им придавали особено значение и често са ги използвали за строителен материал за къщи или за надгробни плочи. Днес те са защитени от ЮНЕСКО. Заради големия интерес на туристите през 2006г от вълчинските власти в село Костещи е създаден единственият в страната музей на трованти под открито небе. Неговата площ е 1.1 хектара. На територията на музея са събрани необичайни по вид растящи камъни от целия окръг. Срещу невисоко заплащане желаещите могат да се запознаят с експозицията и да си вземат малки образци от камъните за сувенири. 
След разглеждането на музея на тровантите, отпътуване за към  Южните Карпати, наричани още Трансилвански Алпи. Настаняване в хотел в Синая / Пояна Брашов / Брашов / Tърговище; Нощувка.

Ден 2 - Закуска.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание. 
Екскурзия по желание до Синая, Бран и Брашов / при минимум 20 човека/ (без включени входни такси за обектите). Посещение на Двореца “Пелеш”- построен в периода 1873-1914г. като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Отпътуване за Бран и посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време за разглеждане на района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането - град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка – разглеждане на Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Връщане в хотела. 
Свободно време за разходки или екскурзия по желание. 
Eкскурзия по желание (при минимум 20 души): - Посещение на традиционен румънски ресторант, с вечеря на четиристепенно меню, състоящо се от традиционни ястия и жива музика. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 3 - Закуска.
В 08:00ч. отпътуване за Букурещ, град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Спирка при музея на Румънското село и възможноста за самостоятелно разглеждане на музея. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Eкскурзия по желание (при минимум 20 души): 11:00ч. Панорамна обиколка на Букурещ и възможност за посещение на етнографски музей „Румънско село” (входната такса се доплаща на място) - Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриаршеската катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Свободно време за разходка и покупки или самостоятелно посещение на Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света.
Бонус: Посещение на МОЛ Контрочени в Букурещ. 
17:00ч. Отпътуване за България.

Галерия: