За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
5-дневна екскурзия до Кападокия - страната на феите + 4 нощувки, посещение на Одрин, Мол Forum с множество магазини и сензационния аквариум Turkoazoo само за 253 лв.
Цена от 25.30 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Стойност
300.00 лв.
Отстъпка
16%
Спестявате
47.00 лв.
Изтекла оферта
13 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дати на екзкурзията: 18.07, 05.09, 20.09, 10.10.2018г.

Ваучерът важи за: 5-дневна екскурзия до Кападокия, Будва - страната на феите само за 253 лв.
Стойност на ваучера: 25,30 лв. Доплащане на място в агенцията: 227,70 лв.


Цената включва:
• Транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус;
• 4 нощувки с 4 закуски в стая с две легла в хотели 3*, съответно:
• 1 нощувка в Анкара на база закуска в хотел 3*;
• 2 нощувки в Кападокия на база закуска в хотел 3*;
• 1 нощувкa в Истанбул на база закуска в хотел 3*; 
• Посещение на соленото езеро Туз гьол възможност за снимки;
• Посещение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул. 
• Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум " TURKOAZOO" (без включена входна такса);
• Посещение на Одрин; посещение на джамията „Селимие” в Одрин; Възможност за посещение на одринската „Капалъ Чаршъ” (самостоятелно);
• Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;
• Екскурзоводско обслужване на български език;

Цената НЕ включва:
• Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта „Ючхисар”; музея „Гъореме”; долината „Зелве”; подземния град „Дерин Кую”; Музея на Мевляна;
• Входните такси за музеите е препоръчително да бъдат заплатени при резервация; 
• Пътни, магистрални и гранични такси Истанбул, Анкара, Кападокия / Турция - 60 лева на човек (задължително доплащане);  
• Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации (входната такса за музея на анадолските цивилизации се заплаща допълнително).
• Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
• Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
• 3 вечери по маршрута;
• Екскурзии в Кападокия;
• Посещение на турска вечер с фолклорни танци;
• Входната такса за аквариума „Turkoazoo” 
• Полет с балон над Кападокия ;
• Разходи от личен характер.

Допълнителни условия:
Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
• ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция чрез закупуване на ваучер от сайтове за групово пазаруване. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
• За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
• Срок за записване: до запълване на свободните места.
• Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи.
• Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
  - При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 20 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
  - При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 40 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

• Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
• Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер на 50% от пакетната цена.
• Туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
• Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/.
 
Необходими документи: валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане. За лица под 18г - нотариално заверена родителска декларация - оригинал + 2 копия. Посещаваната страна е без специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.
Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи.

Туроператорът има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".

 

ВАЖНО!!! Задължително предварително записване за екскурзията на: 0700 10 403, 02/980 74 85 или operation@karacitours.bg.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

Всичи условия на Topofertite.com

Кападокия - страната на феите с 5 дни / 4 нощ. с дневен преход от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Харманли
Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие с нас!


Програма на екзкурзията:

1 Ден: София - Истанбул - Анкара (990км) 06:30 ч.- Отпътуване  от  София, около 06.15 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Дневен преход през Истанбул към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*. По желание: Вечеря в хотела. Нощувка.

2 Ден: Анкара - Соленото езеро - Кападокия (320 км) Закуска в хотела. Свободно време до обяд или екскурзия по желание.
Програма по желание: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара  – Цитаделата – това е най – старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция. Следобедно отпътуване за Кападокия – „Земята на красивите коне”. По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция -  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки . Пристигане в Кападокия. Настаняване. Вечеря в хотела.
Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на турска вечер в автентичен ресторант. Богата програма с възможност да се запознаете с оригинални фолклорни танци от региона на Анадола. В цената са включени напитки и ядки/ няма включена вечеря/. Нощувка.

3 Ден: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар (100 км) Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.
Програма по желание:  Целодневна екскурия на  Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното  избухване  на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. 
По желание: Вечеря в хотела. 
Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

4 Ден: Кападокия  - Деринкую - Ъхлара - Истанбул (750 км) Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.
Програма по желание:  Разглеждане на подземния град Деринкую -  /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване за Истанбул. 
Пристигане в района на Истанбул и настанявнае в хотел. Нощувка.

5 Ден: Истанбул - Одрин - София (580 км)  Закуска в хотела. Посешение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул.  Отпътуване от Истанбул за Одрин.  Пристигане в  Одрин. Възможност за разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България  около полунощ.

Галерия: