За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
4-дневен Винен Тур - Вино и история в България и северна Гърция + 3 нощувки, 3 вечери на тристепенно меню, винен гид, дегустации в 7 изби, транспорт с модерен автобус на цени от 794 лв.
Цена от 794.00 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Стойност
860.00 лв.
Отстъпка
8%
Спестявате
66.00 лв.
Изтекла оферта
31 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дата на екскурзията: 28.06 - 01.07.2018г.

Ваучерът важи за: 4-дневен Винен Тур - Вино и история в България и северна Гърция за 794 лв. вместо за 860 лв. 

Цената включва:
• 1 нощувка в хотел Мантар, Марикостиново с включена закуска
• 2 нощувки в хотел Есперидес, Науса + закуски
• 3 вечери на тристепенно меню с включена безалкохолна напитка
• Винен гид (водач), който ще придружава групата през цялото време
• Дегустации в 7 изби (3 в България и 4 в Гърция)
  - Орбелия – 5 вина
  - Рупел – 5 вина
  - Даламара – 8 вина
  - Ваени – 5 вина
  - Кириани – 6 вина
  - Хатзивариди – 7 вина
  - Меди Вали – 3 вина
• Входни такси според програмата
• Медицинска застраховка
• Транспорт с модерен климатизиран автобус
• Пътни такси

Цената НЕ включва:
• Обеди
• Застраховка „Отмяна на пътуване“
• Разходи от личен характер

Минимален брой записани за провеждане на пътуването - 10 човека! При повече от 10 записани цената ще бъде по-ниска! 
Потвърждение за провеждане и окончателна цена на човек – 15 дни преди датата на всяко заминаване!!!

 

Важно: Задължителна предварителна резевация на телефон:  0877 766 755 или 0887 000 166. Необходимо е да представите разпечатан ваучер при посещението си в агенцията!

Закупуването на ваучерите се извършва само и единствено от сайта на TopOfertite.com, в противен случай не носим отговорност за предлаганата услуга!

Всички условия на TopOfertite.com.

Вино и история – България и северна Гърция
Винен тур
4 дни / 3 нощувки

Ден 1: София – Орбелия (Коларово) – Марикостиново
Отпътуване от София и трансфер до винарска изба „Орбелия“ – семейна изба в най-слънчевия и топъл край на България. Разположена в подножието на Беласица непосредствено до село Коларово и носеща древното тракийско име на планинския масив  - бяла, красива планина, изба „Орбелия“ съхранява местните традиции във винопроизводството и пресъздава красотата на автентичните български бит и култура.
След дегустация на пет специално подбрани вина на „Орбелия“, сред които и уникалните Мелник 55 и Сандански Мискет, денят приключва с време за почивка в известния термален център Марикостиново, където за удобството и приятните изживявания се грижи персоналът на СПА хотел „Мантар“. 

Ден 2: Марикостиново – Рупел – Даламара (Науса) – Науса  
След зареждаща закуска в „Мантар“ маршрутът за Гърция води към с. Долно Спанчево, където се намира „Рупел“ – винарска изба, вдъхновена от мястото, събрало в себе си традиции, факти, бунтовно минало, народи, империи, … В обгърнатата от високи планини местност и с впечатляваща панорама към близката котловина специалистите на „Рупел“ ще представят пет от най-добрите си вина, сред които прочутата Тамянка и специалното розе с нежното име „Анита“.
Приключението продължава от южната страна на границата ни с Гърция, а именно в Науса - най-значимият сред винените райони на Северна Гърция. Науса е най-важната лозаро-винарска и еноложка зона в провинция Македония. Там, освен, че се произвежда най-голямото количество вино в Македония, е и най-голямата концентрация на винарни, отворени за посетители. 
На влизане в китното градче Науса – център на лозаро-винарския район, посрещат топлината и гостоприемството на семейна изба „Даламара“, пресъздаваща изконните местни традиции във винопроизводството. Дали в прохладната механа, или в прелестната градина с изглед към лозовите насаждения, дегустацията на осем от великолепните вина на „Даламара“ ще задоволи и най-взискателните вкусове, а за „десерт“ остава по глътка ципуро или чудодеен коняк собствено производство!
Насладата от деня става пълна с вечеря и разходка в центъра на Науса и в уюта на хотел „Есперидес“ и неговия СПА център.

Ден 3: Науса – Ваени Науса – Университет на Аристотел – Кирияни – Науса 
Първа спирка за деня е винарски кооператив Ваени Науса – впечатляваща с мащабите си винарна, която преработва грозде от над 250 местни лозари. Разположението на винарната и близостта ѝ до производителите позволяват постоянен контрол на качеството така, че при производството на виното да бъдат спазени всички местни традиции. За дегустацията във Ваени домакините подбират пет от най-добрите си вина със запазено наименование на произход.
Изборът за посещение на Ваени не е случаен - в непосредствена близост до избата се намира най-голямата македонска гробница, открита съвсем случайно през 1954 г. Датирана от средата на 4 в. пр. н.е., Гробницата на страшния съд (Tomb of Judgment) е и единствената с двуредова фасада в Дорийски и Йонийски стил.
Следобедните часове принадлежат на винарска изба „Кирияни“ и впечатляващата гледка, откриваща се към обкръжаващите я планини на запад и на север и към Егейско море на югоизток. Във вината на „Кирияни“ се разгръща пълният потенциал на местните гръцки сортове грозде; в тях е въплътен балансът между стогодишната семейна традиция и най-новите техники за винопроизводство, а шестте зашеметяващи вина в дегустацията разкриват неподозирани хоризонти…
Районът около Науса действително изобилства на историческо наследство и археологически находки – там се намира Вергина, където се смята, че е първата столица на антична Македония, и където е открит предполагаемият гроб на бащата на Александър Македонски. В близост до Науса се намира Училището на Аристотел – мястото, където се счита, че античният философ е обучавал Александър Македонски и други македонски знатни фигури. А точно до Училището се намира и Нимфеон – обител, посветена на горските нимфи.
След вечеря Науса и уличките му отново ще разкрият колорита си за една отпускаща вечер.

Ден 4: Науса – Хатзивариди (Гумениса) – Меди вали (с. Смочево) – София
След ободряващо кафе на терасата на „Есперидес“ пътят води на североизток към покрайнините на китното селце Гумениса в изба „Хатзивариди“. Семейна винарнa „Хатзивариди“ въплъщава традициите и модерните технологии в производството на вино – качеството му се гарантира от непрестанния контрол на зреенето на гроздето, от плодовитостта на земята, върху която се отглежда, и от органичните способи на обработването му. От 120-те хектара собствени лозя „Хатзивариди“ произвеждат наистина качествени вина, сред които изпъкват местните Ксиномавро, Негоска, Родитис и Асиртико.
Дегустацията на седем от вината на избата е добра подготовка за пътя обратно към България, където Археологическият музей в Сандански с богатата си колекция ще предложи приятна образователна почивка преди последната спирка от това пътешествие – изба „Меди вали“ в село Смочево, носеща името и духа на древното тракийскко племе Меди.
 

  • Authentic Bulgariа
  • Адрес София, ул. Янтра 13
  • 0877 766 755
  • от Понеделник до Петък от 09:00 до 18:00 ч
  • BOOKING@AUTHENTICBULGARIA.BG
Галерия: