За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
1-дневена екскурзия до Чудните мостове, Асеновата крепост и Бачковски манастир + транспорт и водач само за 35 лв. вместо за 39 лв.
Цена от 3.50 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Доплащате 31.50 лв.
Изтекла оферта
29 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дати на екскурзията: 25.03.2018, 21.04.2018, 20.05.2018, 23.06.2018, 22.07.2018, 25.08.2018, 30.09.2018, 20.10.2018г.

Ваучерът важи за: 1-дневна екскурзия до Чудните мостове, Асенова крепорст и Бачковски манастир само за 35 лв. вместо за 39 лв.
Стойност на ваучера: 3,50 лв. Доплащане на място в агенцията: 31,50 лв.

Цената включва:
⦁ Транспорт с автобус;
⦁ Водач от агенцията

Цената Не включва:
⦁ Входни такси, разходи от личен характер 
⦁ Входна такса за Асеновата крепост - 2 .00 лв. - възрастни, 1.50 лв. - ученици

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 3 дни преди началната дата.


Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка:  ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
  ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
 ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства  налагат това .

ВАЖНО: Задължителна предварителна резевация на телефон: 0882 414 070. Необходимо е да представите разпечатан ваучер при посещението си в агенцията!

Закупуването на ваучерите се извършва само и единствено от сайта на TopOfertite.com, в противен случай не носим отговорност за предлаганата услуга!

Всички условия на TopOfertite.com.

Програма на екскурзията:
Отпътуване от София в 07:00 ч. от Александър Невски, от Пловдив бензиностанция OMV пред хотел Санкт Петербург в 09:30 ч. 

Пътува се покрай Асеновград, през един от най-живописните родопски пътища към Асеновата крепост. Разглеждане на крепостта, съществувала още по времето на древните траки, преустроена през IX век в охранителен пункт на Беломорския проход. Асенова крепост ще ви даде ясна представа за средновековната отбранителна система и за характерните особености в строежа на укрепителни съоръжения. Най- голямата забележителност, която се е запазила и до наши дни, е църквата „Света Богородица Петричка” от XIII век. Построен през XIII в. по нареждане на Цар Иван Асен II, храмът е първият в източното православие, който има кула (тя служела едновременно като камбанария и наблюдателница). Църквата е еднокорабна, двуетажна, със заемки от готиката, с арки и каменен иконостас. Първият етаж е бил предвиден за гробница, но не е използван по предназначение. Църковният етаж е вторият, където днес могат да се видят запазени изключително красиви стенописи от XIV в. През 1991 г. е завършена цялостната реставрация на църквата и от тогава тя функционира като православен храм, в който се устройват кръщенета и венчавки.  

Отпътуване за Чудните мостове -  един от най-популярните феномени в Европа. Една удивителна игра на формите, родена от взаимодействието на природните стихии. И ако досега не сте се убедили в мистичната красота на Родопите, то Чудните мостове ще ви я докажат.   Огромни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок Дол, течаща сред вековните гори на планината. Природен феномен, чиято красота ще ви остави без дъх. Най-внушителен е първият скален мост, наричан още Големият мост. Общата му височина (височината + дебелината на арката) е около 70 м. Започва с 3 отвора, различни по големина, които се стесняват и преливат постепенно и завършва с един. С дължина около 100 м. и ширина 15 м., той оформя 3 величествени арки (най-високата е 45 .м), над и под които можете да се разходите. Но не се учудвайте на драскотините по скалните стени под сводовете – това не са нито древни рисунки, нито проява на вандализъм. Просто съществува традиция туристите да изписват имената си с въглен на стената под Големия мост. Свободно време. 

Препоръчваме Ви да си носите суха храна. Местността е подходяща за пикник сред природата, но има и заведения. 

Следобед посещение на Бачковски манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е втория по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария.  В основната църква е изложена чудотворната икона на Света Богородица. Тя е обект на реставрация от няколко години, заради състоянието на дървото иконата е затворена херметично в рамка от специално и рядко африканско дърво - ироко, твърдо и плътно, което не пропуска въздух, вода или дим.Отпътуване за София късния следобед. Пристигане на Александър Невски след 20:00 ч. 
 

  • ЕКО ТУР КЪМПАНИ
  • Адрес София, ул. Марица 11 (София, ул. Марица 11)
  • 0882 414 070; 0882 404 455
  • Понеделник - Петък от 10:00 до 18:00 ч.
  • OFFICE@EKO-TOUR.COM
  • http://eko-tour.com/
Галерия: