За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
Спектакълът Бел Ами от Юрий Дачев от 19ч. на 09.03 в МГТ Зад канала само за 12 лв на човек
Цена от 12.00 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Стойност
20.00 лв.
Отстъпка
40%
Спестявате
8.00 лв.
Изтекла оферта
0 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Валидност на ваучера: 09.03.2018г. 

Ваучерът важи за: Спектакълът "Бел Ами" от Юрий Дачев от 19ч. на 09.03 в МГТ "Зад канала" само за 12 лв на човек
 

ВАЖНО!!!
Разпечатаният ваучер не е билет и трябва да се замени за такъв на касата на театъра, най-късно до 20 минути преди началото на представлението!!!

След закупуване на ваучера, моля, обадете се на телефон: 02/9442448, за да запазите своето място!

Всички условия на Topofertite.com/

Повече за постановката:

Ги дьо Мопасан е роден на 5 август 1850 година. Произхожда от стар аристократичен род. Майка му Лор дьо Поатвен е близка приятелка на Флобер, който по-късно ще стане духовен наставник на сина й.
От дете бъдещият писател е своеволен, предизвикателен и враждебен към религията.Литературните си опити започва със стихове, когато е само на 13 години. След завършване на лицея в Руан възнамерява да следва право в Париж, но е мобилизиран. Участието му във Френско-пруската война ще намери отражение в много от по-късните му произведения. В Париж близо десетилетие работи като дребен чиновник в различни министерства. Пише статии, стихове, разкази, пиеси. Спортува много, като особено пристрастен е към гребането. Още първите му публикации разкриват изключителния му талант, въпреки критичното отношение на Флобер. Авторът на „Възпитание на чувствата" ще остане докрай кумир за Мопасан.
Голямата литературна слава идва с дебютния му роман „Един живот". Над творбата Мопасан работи 6 години. За няколко месеца се продават 35 000 екземпляра. Още по-голям е успехът на „Бел ами": за четири месеца романът е преиздаден 35 пъти. Аплодират го дори най-злостните критици, а Толстой ще определи „Бел ами"  като най-големият шедьовър на френската литература след „Клетниците".
Мопасан живее бурно и наситено. На 27 години е разбрал, че е болен от сифилис и все по-често напомнящата за себе си болест като че ли изостря у него жаждата за живот и непоносимостта към пропилените във фалш и празнота дни. Лети с балон над Франция и Белгия, кръстосва Ривиерата със собствена яхта, наречена „Бел ами", втурва се в десетки любовни авантюри, посяга към опиатите...Депресиите и нервните кризи обаче зачестяват. В началото на 1892 година прави опит да се застреля. Тъй като прислужникът е извадил куршумите от револвера му, Мопасан опитва да пререже гърлото си с парче стъкло. Постъпва в клиника, но лекарските грижи са безрезултатни. Умира на 6 юли 1893 година, само месец преди да навърши 43 години.
 

  • Малък градски театър „Зад канала“
  • Адрес Малък градски театър „Зад канала“, Булевард Мадрид 1, София
  • 02 944 2448
  • Всеки ден
  • MGT@ABV.BG
  • http://zadkanala.bg
Галерия: