За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
1-дневена екскурзия до Троянския манасатир, Орешака, Троян и Черни осъм + транспорт и водач по време на екскурзията само за 29 лв. вместо за 32 лв.
Цена от 2.90 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Доплащате 26.10 лв.
Изтекла оферта
29 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дата на екскурзията: 04.03.2018, 08.04.2018, 19.05.2018, 15.07.2018, 25.08.2018, 13.10.2018г.

Ваучерът важи за: 1-дневена екскурзия до Троянски манастир, Орешака, Троян и Черни осъм само за 29 лв. вместо за 32 лв.
Стойност на ваучера: 2,90 лв. Доплащане на място в агенцията: 26,10 лв.

Ваучерът е за Един човек и включва:
- Транспорт
- Водач от агенцията

Цената НЕ включва:
- Входни такси за посещеваните туристически обекти 
-Лични разходи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка:  ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
  ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
 ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства  налагат това.

ВАЖНО: Задължителна предварителна резевация на телефон: 0882 414 070. Необходимо е да представите разпечатан ваучер при посещението си в агенцията!

Закупуването на ваучерите се извършва само и единствено от сайта на TopOfertite.com, в противен случай не носим отговорност за предлаганата услуга!

Всички условия на TopOfertite.com
 

Програма на екскурзията:
Отпътуване от София в 7:00 ч. от Александър Невски. 

Пътува се по магистрала "Хемус" с кратка почивка при Български извор. 

Посещение на Орешак, разположен на р. Черни осъм и музея на народните и художествени занаяти.А рхеологически разкопки свидетелстват, че този район е бил населен още през палеолита. През бронзовата епоха по течението на река Азамус (Осъм) се заселват траки.

Троянският манастир е безспорно най-голямата историческа и културна забележителност на Орешак и този край. Разположен е на брега на река Черни Осъм. Той е един от най-големите и прочути български манастири. Основан е в края на XVI век. Забележителен е със своята архитектура, дърворезби и невероятните стенописи в манастирската църква — дело на Захари Зограф, един от най-великите възрожденски художници. Наред с това манастирът е бил известен книжовен център и революционно средище в средата на XIX век. Тук е бил основан революционен комитет от Левски, в който са участвали всички монаси. За тези времена свидетелства музеят на Апостола в манастира. Манастирът е прочут и с чудотворната си икона Св. Богородица Троеручица.
Посещение на село Черни осъм и Природонаучния музей. . Посетителите на Природонаучния музей в село Черни Осъм могат да видят голямото разнообразие на животинския свят в Стара планина. Селото е разположено на територията на Националния парк "Централен Балкан", затова в една от залите на музея със снимки са представени природните забележителности в района. На двата етажа на Природонаучния музей се съхраняват над 700 експоната.

Посещение на Троян. Името на града идва от древния римски път, пресичащ Стара планина през днешния Троянски проход - Виа Траяна, който е свързвал Мизия с Тракия и Бяло море. Възникването на днешното селище се определя някъде към началото на XV век. По желание можете да посетите уникалния за страната Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства с експозиции от керамика, дърворезба, иконопис, художествено металообработване, народно облекло и тъкани. В няколко зали са направени възстановки на работилници от миналото – бъкличарска и грънчарска. Специална екскпозиция е отделена и за прочутата Троянска сливова ракия.

Късно след обяд отпътуване за София. Пристигане на Александър Невски вечерта.
 

  • ЕКО ТУР КЪМПАНИ
  • Адрес София, ул. Марица 11 (София, ул. Марица 11)
  • 0882 414 070; 0882 404 455
  • Понеделник - Петък от 10:00 до 18:00 ч.
  • OFFICE@EKO-TOUR.COM
  • http://eko-tour.com/
Галерия: