За въпроси и съдействие може да се свържете с нас на тел. 0884 222 038 или e-mail: office@topofertite.com
1-дневна екскурзия до Габрово - Етъра и Соколски Манастир само за 40 лв вместо за 49 лв.
Цена от 4.00 лв.
Изтекла оферта
Купи за подарък
Доплащате 36.00 лв.
Изтекла оферта
10 Ваучера
Може да закупите неограничен брой ваучери
Условия:

Дати на екскурзията22.10.2017 ; 19.11.2017 

Ваучерът важи за1-дневна екскурзия до Габрово - Етъра и Соколски Манастир само за 40 лв
Стойност на ваучера 4 лв,  доплащане на място в агенцията: 36 лв.

Ваучерът е за Един човек и включва:
• Транспорт с лицензиран автобус
• Екскурзоводско обслужване

Ваучерът НЕ включва:
• Входните такси на посещаваните обекти

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка
ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства  налагат това .


ВАЖНО: Задължителна предварителна резевация на телефон: 0882 414 070. Необходимо е да представите разпечатан ваучер при посещението си в агенцията!

Закупуването на ваучерите се извършва само и единствено от сайта на TopOfertite.com, в противен случай не носим отговорност за предлаганата услуга!

Всички условия на TopOfertite.com.

Програма на екскурзията:  
Отпътуване от площад „Александър Невски” в 7.30 ч. Пристигане в Габрово.
Туристическа програма в българската столица на хумора - Габрово. Възможност за посещение на Дома на хумора и сатирата, Интерактивния музей на Индустрията, 500-годишната църква „Св.Йоан Предтеча”. Изключително интересна като уникален архитектурен паметник е и „Успение Богородично”, построена през 1865 г. от тревненския майстор Уста Генчо Кънев. Иконите и резбования иконостас в нея са възрожденски шедьоври. Забележителна е и някогашната Априловска гимназия – за начало Васил Априлов й завещал 60 хиляди сребърни рубли и личната си библиотека от 1100 тома. Посещение на архитектурно-етнографския комплекс „Етъра”. Архитектурно-етнографски комплекс Етъра е квартал на Габрово, музей на открито и първият по рода си музей в България. Той представлява своеобразно представяне на автентичните български култура, бит и занаятчийство. Открит е на 7 септември 1964 г.
В Етъра се намира единствената по рода си сбирка на народна техника на вода в България, съдържаща 10 обекта, които са в действие. Поради този факт, водното колело се е превърнало в емблема на комплекса. Занаятчийската чаршия представя 16 образци на балканската архитектура, които разкриват самобитния талант на възрожденските строители.

В Етъра всеки посетител може да стане част от народните традиции и да усети полъха на народния бит.
Отпътуване към Соколски манастир - райски кът на хармония и мир.  Манастирът е основан от архимандрит Йосиф Соколски. През 1833 г. до входа на близката пещера Сокола той построил малка дървена църква и паянтова жилищна постройка, а през 1834 г. с помощта на хора от близките села на мястото на дървените постройки е издигнат и осветен голям храм. Храмът представлява еднокорабна, едноапсидна, еднокуполна сграда, а стенописите в него са направени по-късно.
През Възраждането в Соколския манастир е основано килийно училище. В годините до Освобождението през 1878 г. светата обител e давала убежище на бореца за свобода Васил Левски и четата на капитан дядо Никола - друг радетел за национално освобождение. През Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.) манастирът е превърнат в лазарет за ранените руски войници.
През 1868 г. в манастирския двор известният в цяла България самоук майстор строител Колю Фичето построил кръгообразна каменна чешма с осем чучура, която е запазена и до днес и е една от най-интересните забележителности в манастира. Смята се, че Колю Фичето е построил също и красивата каменна стена и костницата до манастирския храм.. Отпътуване за София. Пристигане вечерта на площад „ Ал. Невски“.

 

  • ЕКО ТУР КЪМПАНИ
  • Адрес София, ул. Марица 11 (София, ул. Марица 11)
  • 0882 414 070; 0882 404 455
  • Понеделник - Петък от 10:00 до 18:00 ч.
  • OFFICE@EKO-TOUR.COM
  • http://eko-tour.com/
Галерия: